Plog – Muziek bij het beeld

Als omnivoor qua muziekvoorkeur link ik graag liedjes aan logjes. Alleen ligt mijn geheugen meestal dwars. Dat zit vol fragmentarisch onthouden ervaringen, melodieën, beelden, videoclips en songteksten. Soms duikt er spontaan een fraaie combinatie op. Vaker ontstaat een verband dankzij een associatieve gedachtegang.

Toch, als je nergens naar op zoek bent, besef je evenmin waarmee je kan eindigen. Zoals deze drie-eenheid. Patronen in een marmeren vloer & psychedelische beelden van het heelal & hypnotiserende klanken van Massive Attack’s Teardrop. Van 1929 naar 1967 naar 1998 naar 2018 naar eeuwigheid.

(Bron video: You Tube.)

7 gedachtes over “Plog – Muziek bij het beeld

    1. Uhm, die term moest ik even opzoeken, maar inderdaad, ik geloof van wel. Het is een spel om een tekst ritmisch te laten lopen. Corine Koole van de Volkskrant luistert zelfs naar bepaalde muziek terwijl ze schrijft om de gewenste cadans in haar artikelen aan te brengen.
      Leuk dat je dit opmerkt! Ik neem aan dat je zelf ook zo je speciale interesses hebt qua beeldmateriaal?

Reacties zijn gesloten.