De reuzen onder de bomen

Voor een zondagmiddag wandeling heb ik keuze te over. Worden het dorpsstraatjes of weides en akkers bij de rivier? Een boswandeling langs prehistorische grafheuvels en oude boerderijen kan ook. En het krioelt hier van de landgoederen. Statige panden met tuinen te midden van heuse bossen en bijbehorende agrarische gronden. Een hek plaatsen is dan onbegonnen werk. Vrijstaande grenspalen geven de randen aan. Vroeger waren deze terreinen slechts voorbehouden aan de rijken en de adel. Nu mag je bijna overal wandelen.

 

Dat het niet om de minste landgoederen gaat, geven de monumentale bomen wel aan. Er staan enorme knoeperds bij, zoals sequoia’s, beuken en platanen. Ergens moet ook een Libanese ceder staan. Die prijkt op de gemeentelijst met bijzonder waardevolle en beschermde bomen. Toch, als een zware storm er een ontwortelt, doe je daar weinig aan. Een vakkundige houtbewerker maakt er vast weer wat moois van.

De voet van een sequoia

(Klik desgewenst op een foto voor een vergroting.)

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.