Grote stroomstoring in en rond Arnhem

Wanneer ik achter mijn laptop zit, floept plotseling overal de stroom af. ‘Piep’, zegt de magnetron. ‘Piiiep’, antwoordt de tv. De laptop schakelt over op zijn eigen batterij. Ineens is het stil. Stroomuitval ken ik van vroeger. Toen kwam het soms voor. Daarom liggen er nog kaarsen en lucifers in de kast. Heel ouderwets, voor het geval dat. In arme landen is het ook een bekend fenomeen. Daar hebben bedrijven en organisaties generators voor dit soort situaties. Maar wij hier beginnen niets meer zonder stroom.

Geen radio, geen tv, geen magnetron, geen inductiekookplaat, geen koelkast, geen wasmachine, geen licht, etc. Zélfs geen verwarming op gas. Want de nieuwe slimme meter behoeft ook stroom. Daar is vast goed over nagedacht.

Na een minuut of vijf komen alle apparaten weer tot leven. ‘Piep, piiiep.’ Om daarna opnieuw uit te vallen. Overal in de straat gaan nu deuren open en vragen buren aan elkaar: ‘Heb jij ook geen stroom? Nee, jij ook niet? Nee. Mooi, dan is het niet alleen bij mij.’ Dat is de leuke kant van ontregeling. Het brengt mensen bijeen.

Maar zelfs het internet op mijn smartphone werkt niet meer. Dit gaat wel heel ver. Nu wordt het echt spooky. En dan doemt zomaar de vraag op: of die Russen soms weer bezig zijn.

Zo ver is het nu dus al gekomen. (Sorry, meneer Poetin.) Maar als gewoon burgertje weet je toch niet meer wat je moet geloven?

2 gedachtes over “Grote stroomstoring in en rond Arnhem

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.