Kluslijst – Van die dagen

Vandaag wil ik de meeste klusjes van mijn lijst kunnen strepen. Sommige klussen zijn zo gedaan. Bij anderen zit ik er al tijden tegen aan te hikken. Juist daarom pak ik ze nu aan. Je kan zoiets op verschillende manieren benaderen. Eerst de grote en vervelende klussen doen. Of eerst de leuke klusjes en dan de klussen die je steeds uitstelt. Werkt niets, dan rest alleen nog deze optie: jezelf dwingen de lijst van boven naar beneden af te werken. Zonder uitzondering.

Soms kan ik het beste eenvoudig beginnen. Vooral als ik nog geen koffie heb gehad. Moet ik scherp zijn of mezelf moed inspreken, dan werk ik eerst flink wat cafeïne naar binnen.

Deze keer moet het op de ‘jezelf aan je haren erbij slepen’- manier. Anders verzin ik weer nieuwe smoezen en uitvluchten. Want er zit nogal een K-klus tussen. Het SSL-certificaat van mijn zakelijke website moet worden vervangen door iets vergelijkbaars. Vorig jaar kostte me dat een half weekend. Maar het certificaat verloopt binnenkort, dus de tijd dringt.

Afijn, ik ga aan de slag. Eerste klusje gedaan, streep erdoor. Volgende klus gedaan, streep erdoor. Enzovoort. Tot die ene klus. Wat denk je? Gaat het zomaar als een tierelier! Klus gedaan, klaar. Ineens zijn alle problemen van de lijst verdwenen.

Jemig. Wat moet ik nu verder nog met mijn leven aan?

Een gedachte over “Kluslijst – Van die dagen

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.