Wachten op de bitcoin crash

Dit is zo’n moment waarop ik twijfel of ik heel slim ben, of gewoon een suffe loser. Want ik bezit geen bitcoins. Al maanden vertoont de koers van die cryptomunt een omhoogschietende lijn. Typisch zo’n situatie waarin lef wordt beloond met snelle rijkdom. Je hoeft er nauwelijks iets voor te doen. De meesten van ons kunnen met een paar duizend euro best een kansje wagen in dit roulettespel. Dat geld staat nu toch maar te sukkelen op een saaie bankrekening.

Alleen speelt er iets wat mij tegenhoudt. Heus, ik ben niet zo principieel dat ik een snelle winst versmaad. En risico durf ik ook wel aan. Maar dan het energieverbruik. Voor een beetje mining slurpen computers evenveel stroom als heel Ierland. Dat is discutabel, al wordt hieraan gewerkt. En naar verluid maakt ook de criminele sector dankbaar gebruik van deze munteenheid. Steun je het systeem van bitcoins, dan steun je automatisch je parasiterende medemens. Dat is niet wat ik wens.

Maar ik weet wel een oplossing, hoor. Want er is een wetmatigheid in mijn financiële leven. Zodra ik ergens in stap, kelderen de koersen. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat ze mij nog niet voor een ‘Pluk ze’-actie hebben gevraagd.

6 gedachtes over “Wachten op de bitcoin crash

    1. Hoewel? Misschien heb je niets bijzonders gemist. Dat gevoel krijg ik altijd bij terugkomst van een lange vakantie, wanneer er nauwelijks verschil is tussen het nieuws voor en na.

  1. Ingrid van Bouwdijk

    Nee, misschien niet. Al dan niet toevallig hadden mijn man en zoon een hele conversatie op de overloop vannacht over bitcoins. Ik heb vanuit mijn bed een steentje kunnen bijdragen. Het klonk al snel of ik er ook van alles over wist. 🙂 Waar jouw column al niet goed voor is.

    1. Kijk eens aan. Waarschijnlijk heb je onbewust al vaker over bitcoins gehoord of gelezen, maar was je er nu meer op gespitst. Daar is vast een term voor binnen de psychologie. 😉

Reacties zijn gesloten.