Marokkaans vlagvertoon

Nog even over die botanische tuin in Utrecht. Het is een populaire plek voor bruiloften en partijen. Afgelopen weekend was er een prachtig uitgedost gezelschap. Vermoedelijk Eritreeërs of Ethiopiërs. Ze namen volop foto’s met de tuin op de achtergrond. Later zagen we nog een goed geklede groep. Alleen mannen; vrouwen waren nergens te bekennen. Bij de ingang stond een witte stretch limousine, met trouwversiering. Plus een hele rij volgauto’s. Waarvan enkelen met de Marokkaanse vlag op de motorkap.

Een vlag. Bij de Nijmeegse vierdaagse is vlagvertoon logisch. En tijdens 3 oktober ook, vooral die rood-witte met de Leidse sleutels er op. Maar welke bruid wil nou een nationale vlag in haar trouwstoet?

Bij mijn weten zie je dit verschijnsel alleen bij Turken en Marokkanen. Bij andere mensen met een tweede nationaliteit is het mij nooit zo opgevallen. Maar ik woon nu eenmaal in een roomblanke wijk. Feitelijk ben ik hier met mijn donkerbruine haar nog het meest gekleurd van allemaal. En de expats op mijn vorige adres deden evenmin aan vlagvertoon.

Kortom, kan iemand mij uitleggen wat zo’n vlag doet in een trouwstoet?

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.