De wereld in de war

‘De wereld in de war’ heet het boek met miniaturen van Karel Sirag. Werp via Google een blik op zijn werk, en je begrijpt direct waarom. Koen Nieuwendijk schrijft hierover: ‘Vele afspraken in het intermenselijke verkeer zijn uit nood geboren. Het is een kwestie van overleven dat een aantal zaken goed wordt afgesproken. […] Wat is er leuker, met dit gegeven in het hoofd, dan jezelf een wereld te kunnen scheppen waarin dat allemaal niet hoeft, waarin een vrucht de dimensies van een natuurramp krijgt, waarin je de hebzucht van de mens, zijn behoefte aan vastigheid, en meer van dat soort artikelen, buiten hun normale verhoudingen kunt tillen.’ Karel Sirag doet dat als geen ander.

Ik moest vanmorgen aan zijn verfijnde tekeningen denken, toen ik deze knoeperds zag. Karel zou er wel raad mee weten, getuige zijn ‘Aardbeivervoer in de Winter’ en ‘Het Uitkomen van het Dorp’.

En dan die afspraken in het intermenselijke verkeer. Via een nieuwsbrief stuit ik op de term rechtsdifferentiatie. Er gaat een wereld achter schuil. Wetten zijn rekbaar en Indonesië loopt op ons voor.

Heerlijk, zo’n drieluik over de milde kant van ons gestuntel.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.