De keuze: doen wat anderen laten

Bij herhaling heb ik keuzes gemaakt die afweken van het gangbare. Dan kan je rekenen op uiteenlopende reacties. Ben je stellig overtuigd van wat voor jou goed is, dan maakt dat weinig uit. Maar ben je minder zeker van je zaak, dan brengen mensen je wel aan het wankelen. In zulke gevallen heb je soms veel tijd nodig om een situatie goed in te schatten. Om helder te krijgen wat er gaande is.

Waarom reageren mensen zo? Waarom doet dat iets met mij? Zie ik een belangrijk aspect over het hoofd? Moet ik toch maar ‘normaal’ gaan doen?

Vooral keuzes over mijn lange reizen, loopbaan en verhuizing naar het oosten deden stof opwaaien. Alleen al daarom heb ik veel waardering voor ‘Marjolein in het klein’, die een Tiny House bewoont. Lees eens haar prachtige analyse van de ‘Zou je dat nu wel doen?‘-vraag. Voor iedereen die wel wil, maar niet durft. En voor iedereen die wel doet en herkenning zoekt.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.