Wat zie jij eruit!

We wandelen in een klein groepje de ‘Mooiste Route’ vanaf kasteel Rozendaal. De ergste bulten in mijn gezicht en hals zijn nu verdwenen. Hier en daar zitten nog wat korstjes en kleine rode plekjes. Deze week heb ik na het opstaan steeds hoopvol in de spiegel gekeken. Om te zien of er al verbetering was. Vanmorgen was ik redelijk tevreden. We belanden op de hei, waar het vrij warm is. Maar het is er ook stil en prachtig. Geen teken van menselijk ingrijpen, zo ver het oog reikt.

Wanneer we pauzeren na een klim in de volle zon, komt er een vrouw uit de groep naar mij toe. Ik ken haar en mijd haar doorgaans enigszins. Zij is zo iemand die enkel in zichzelf is geïnteresseerd. Maak je per ongeluk oogcontact, dan begint ze gelijk te ratelen over haar favoriete onderwerp. Maar deze keer loopt het verrassend anders.

Ze komt vlak voor me staan en zegt: ‘Wat zie jij eruit!’ Haar opmerking is zo tactloos, dat ik niet eens blik of bloos. Ik vertel rustig dat ik last heb van een allergische reactie. En dat het veel erger was de afgelopen week. Momenteel valt het eigenlijk best mee. ‘Heb je jezelf al bekeken?’, vraagt ze vervolgens. Wat ik zeg, dringt niet door. Zij is alweer aan het woord. En herhaalt die laatste vraag nog eens.

Gedurende een honderdste seconde vraag ik mij nu toch af of ik wat heb gemist. Heb ik ergens met mijn handen aan gezeten en vuil in mijn gezicht gesmeerd? Ben ik door een beest gestoken? Is mijn gezicht wellicht vuurrood? Resoluut wimpel ik elke gedachte af. Er ís niets aan de hand.

Achterlijk mens.

2 gedachtes over “Wat zie jij eruit!

  1. zusje

    Nederlanders staan in het buitenland als ‘bot’ bekend. Ik zou in plaats van ‘bot’ dit liever als ‘duidelijk’ of ‘direct’ willen omschrijven.
    De reactie van deze vrouw is echter niet bot, niet duidelijk, wel direct maar ronduit onbeschoft!

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.