Grote rode bulten allergie

Na een bramen-schranspartij duiken ze ineens op: grote rode bulten in mijn gezicht en nek. En ze dijen uit, ondanks medicijngebruik. Zalf kalmeert de huid. Dat scheelt een hoop jeuk. Het ziet er alleen vlekkerig, verhit en beroerd uit. Ik moet ermee over straat. Vandaag voor de boodschappen en maandag voor de eerste dag op mijn nieuwe werk.

Gelukkig komt de kat van de buren mij als eerste tegemoet. Die is tenminste onbevooroordeeld. Bij meewind waait er een lok voor mijn getroffen gelaat. Maar in een drukke straat blaast de wind alle haren uit mijn gezicht. Voorlopig wandel ik aan de kant waar het rustiger is. Zo kan ik geleidelijk wennen aan de confrontaties. Voor mijn gevoel ziet iedereen van grote afstand dat er iets mis is.

Er passeren voetgangers, fietsers en automobilisten. Niemand lijkt echter iets op te merken. In een winkel moet ik naar een artikel vragen. De medewerker antwoordt zonder blikken of blozen en de caissière geeft evenmin een kik. Iedereen gaat op in zijn eigen wereldje. Geen mens die mijn allergie ziet.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.