Deur open laten staan

De bus komt er al aan, wanneer ik mij afvraag of ik de deur wel heb dichtgedaan. Het is zo’n alledaagse handeling die je bijna gedachteloos uitvoert. Daarom is het achteraf lastig bepalen wat je precies hebt gedaan. Als ik de bus nu laat passeren, dan kom ik te laat op een afspraak. Tegen beter weten in stel ik mezelf gerust met ‘vast wel’ en stap in. Maar dan zit je dus niet rustig. Ondertussen wordt met elke minuut de afstand tussen hier en huis groter.

‘Ach’, denk ik, ‘het is slechts de tuindeur.’ Al heb ik die wel wijd open gezet. Maar wil je in huis komen, dan moet je toch eerst een gesloten poort passeren. Dat kan alleen door over het dak van de schuur te klimmen. De buren links en rechts zijn thuis. Zij hebben het ook meteen door als iemand mijn poortdeur probeert te forceren. Zo’n vaart zal het niet lopen. Hoop ik.

Want ik moet er toch niet aan denken dat net nu, toevallig deze ochtend, iemand aanbelt, mij niet thuis treft, door het raam vanaf de straatkant kijkt, en die achterdeur open ziet staan. Bijvoorbeeld. De zoon van de buren kwam eens achterom, trof hun poortdeur gesloten aan, zette een vuilnisbak tegen de muur en was binnen 5 seconden binnen. Maar hij heeft in het leger gezeten. Dit kunnen doorsnee voorbijgangers heus niet. Toch?

Alleen: stel je eens voor dat er wel een gelegenheidsdief binnen komt. Wat neemt die dan mee? Als eerste mijn laptop. En daarna slaat mijn fantasie op hol. Kortom, als ik na een half uur op mijn bestemming ben, keer ik voortijdig weer om.

Een gedachte over “Deur open laten staan

  1. Lijkt mij niet zo’n probleem als je al tijden je Raam Open laat staan. 😉

    Zelf heb ik wel eens een paar uur m’n voordeur (die direct aan de weg is) open laten staan of er een nacht de sleutel aan de buitenkant gehad. Dieven weten dat niet en komen dus niet langs. Of ze durven niet naar binnen uit angst dat ze in de val gelokt worden. Bij mij mogen ze een oude TV meenemen. Ding is al 15 jaar stuk en staat me niet in de weg. M’n laptop (waar ik dus TV op kijk) nemen ze vast niet mee. Het scherm is al 10 jaar gespalkt en de helft van de toetsen is er uitgewaaid. Toch mankeert ie voor de rest niets, maar niemand (behalve ik) wil ‘m hebben. Verder doe ik niet aan sieraden en laat nooit geld achter in huis.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.