Een glorende omwenteling

Alle rampspoed en dreiging in het nieuws doen je bijna vergeten dat er nog positieve ontwikkelingen zijn. Het programma VPRO Tegenlicht toonde dat gisteren met vertical farming weer eens aan. Dit gaat over tuinbouwflats in steden; een revolutie op landbouwgebied. Verticale tuinbouw kan veel efficiënter en milieuvriendelijker worden dan ons huidige systeem.

Telkens blijkt dat genoeg mensen doeltreffende oplossingen bedenken voor grootschalige problemen. Geld is er in overvloed. Via internet kunnen we ideeën snel over de hele wereld verspreiden. Slechts een handvol mastodonten staat een toekomstbestendige omwenteling in de weg. Is dat niet bizar?

Onder druk wordt alles vloeibaar. De geschiedenis wijst uit dat revoluties geen echte verandering qua leiderschap brengen. Beslissende veldslagen in oorlogen wel. Misschien moet het eerst erger worden, voordat het beter wordt. Aan ons de keus: kop in het zand of kop eraf.

Een gedachte over “Een glorende omwenteling

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.