Het belmeisje en de kat

Wanneer ik via de voordeur naar buiten ga, struikel ik bijna over de kat. We kennen elkaar; hij is van hiernaast. Sinds ik eens bij afwezigheid van de buren een paar dagen voor zijn eten zorgde, vindt hij mij lief. En ik hem.

Eigenlijk vond ik hem al lief nog voordat ik hem kende. Toen hij als jonkie bij de buren kwam, kon ik hem nog niet zien, maar al wel horen. Miauw, miauw, miaaaeeuw. De buren lieten hem nooit buiten en binnen liep hij aan een touwtje. Ik vond dat helemaal niks. Maar ik kon moeilijk ingrijpen. Strikt genomen was het geen dierenmishandeling.

De buren zorgen in feite heel goed voor hem. En ze hebben hem keurig opgevoed. Hij gaat altijd en uitsluitend op de bak die bij hun binnen staat. Op een dag spreek ik de buurvrouw en zij zegt dat hun kat het liefste naar buiten wil. Dat is mijn kans, dus beaam ik meteen dat dit inderdaad het beste is. Sindsdien duikt hij overal op. De kat. Op de tussenmuur, op onze schutting, op mijn schuurdak, in mijn tuin, in mijn keuken, in mijn woonkamer. Hij vindt het hier leuk.

Ik denk dat hij veel liever bij mij is dan bij hen. Als hij aan de overkant van de straat struint en ik de voordeur opendoe, dan rent hij direct naar me toe. En als hij mij in de keuken hoort, klimt hij gelijk op de tussenmuur. Maar ik wil de buren niet jaloers maken. Dus zet ik hem steeds streng buiten de keuken/tuin/deur. Alleen trekt hij zich daar niets van aan. Geheel zoals het een echte kat betaamt.

Wanneer ik een uur later bij mijn voordeur terugkom, staat hij wel heel aandoenlijk en zeer indringend te miauwen voor de buurdeur. Ach gossie, hoge nood. Dus bel ik maar even aan. Hij kan dat toch moeilijk zelf doen. Opgelucht stormt hij naar binnen zodra de voordeur opengaat. En ik groet de buurman.

Een gedachte over “Het belmeisje en de kat

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.