Negen minuutjes verschil

Soms spreek je iets af en denk je achteraf: ‘Is dit wel zo handig?’ Je kan het dan wel veranderen, maar of dat de oplossing is … Neem de volgende situatie. Een goede bekende en ik willen met de auto naar Apeldoorn rijden. We spreken af om 9.45 uur op het Velperplein in Arnhem. Daarvandaan moeten we direct vertrekken, want de rit naar Apeldoorn duurt een half uur. Dan ontmoeten we de rest van de groep op tijd, voordat we met een taxibusje verder reizen. ‘Ik zal er staan.’, mail ik haar.

Alleen is de keuze qua bussen beperkt op zaterdagochtend. Ik kan een flink stuk lopen, dan de bus pakken en met één minuut overstaptijd een aansluitende lijn halen. Da’s behoorlijk krap. Of ik kan een rechtstreekse bus eerder nemen en dan een kwartier op het plein wachten. Van mijn deur tot de ontmoeting om 9.45 uur duurt dat wel een uur. Terwijl ik via een andere route dan al bijna in Apeldoorn kan zijn.

Tja, ik heb geschreven dat ik mee zal rijden. En om nu op de ochtend zelf iets anders te regelen, dat is ook zo wat. Maar als ik een bus later neem, ben ik om 9.54 uur op het Velperplein. Dat scheelt slechts negen minuutjes. Die optie levert een half uur extra tijd op voordat ik van huis moet gaan.

Daarom probeer ik mijn reisgenoot kort na 8.00 uur te bellen. Ze neemt niet op. Dan maar een sms’je sturen. De tijd verstrijkt en ondertussen blijft haar reactie uit. Het wordt zorgelijk. Misschien heeft zij niets in de gaten en loopt straks alles in de soep. De oorspronkelijk geplande bus kan ik al bijna niet meer halen.

Geweldig hoor, zo’n situatie. In plaats van dat ik een half uur langer ontspannen thuis rondhang, word ik er alleen maar onrustig van.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.