Alleen die paar klusjes nog

Onlangs was ik op bezoek bij een gezin met twee jonge kinderen. Zij heeft een parttime baan; hij werkt bijna fulltime in loondienst. Daarnaast is hij net met een eigen bedrijf begonnen. Adverteren hoeft niet: er is veel vraag naar wat hij kan. Dus heeft hij het druk. Permanent. Ook ’s avonds en in het weekend. Als je minstens 55 uur per week werkt, je badkamer aan het verbouwen bent, wekelijks een papa-dag hebt en bijna dagelijks een maaltijd op tafel zet, dan kan het gebeuren dat er soms een klusje bij inschiet.

Het plafond in de woonkamer/keuken dichtmaken, bijvoorbeeld. Zodat alle snoeren, buizen en leidingen onzichtbaar worden. Of een nieuwe schutting plaatsen. De huidige blijft enkel overeind doordat een partij gedumpte bouwmaterialen fungeert als steunpaal. (Die verzameling moet nog worden opgeruimd, maar ja.) En wat te denken van een mooie plint onder de keukenkastjes? De zelfgebouwde keuken wacht daar al acht jaar op.

Ik weet hoe dat gaat. Wijzer geworden, heb ik vastberaden na de verhuizing zes maanden lang continu bouwvakkers en klussers ingeschakeld. Want zodra ik denk: ‘Ach, dat komt nog wel’, dan weet je het wel.

En ze zijn er, de klusjes die nog ‘even’ moeten worden gedaan. Een klein zwart tegelrandje op een zijwand in de keuken. Ik hoef alleen nog anderhalf zwart tegeltje te halen. Bij het toilet ontbreekt nog slechts een strak kitrandje. Oh, en de stroomstoring was al 18 maanden geleden. Sindsdien zit de schuur zonder elektriciteit.

Maar het droevigste geval hangt in de werkkamer. Want ook mijn huis heeft iets, wat blijkbaar in veel huizen is te vinden. Namelijk een zielig kaal peertje. Daar heb ik wel een goed excuus voor. Want de elektriciteitsbedrading loopt waarschijnlijk niet recht naar boven of naar beneden. Dus waar moet je dan gaatjes boren ter bevestiging van een lampje? Ik vermoed dat dat peertje er al minstens vijftien jaar zo bij hangt.

4 gedachtes over “Alleen die paar klusjes nog

    1. Ja, eigenlijk is het wel stoer om nonchalant te doen alsof zo’n kaal peertje best kan. Dit peertje hangt in een als kantoor ingerichte kamer waar ik via skype en een webcam met mijn voormalige werkgever en collega’s vergaderde. Het lampje hield ik wel uit beeld. 🙂

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.