Druk baasje

Ja, sorry hoor, ik kan niet alles tegelijk. Dus was het even stil aan deze kant. Want ik heb het momenteel zo druk als een klein baasje. Dat komt ervan als je voor jezelf begint. Loop ik al jaren te verkondigen dat ik zweer bij parttime werk, zit ik nu prompt vijftig uur per week achter de computer. Ik kan dat ding onderhand niet meer zíen. Maar ja, dan schiet mij weer iets te binnen en ga ik toch verder.

Afijn, een nieuw bedrijf. Dan geldt: je bestaat pas echt als je een website hebt. En websites worden onderdeel van mijn nieuwe werk. Om voor expert door te gaan, moet ik alleen nog mijn kennis van WordPress op professioneel niveau brengen. Daar ben ik wel zoet mee, zeg.

Naast het uitzoeken van een digitale voicerecorder, trouwens. Nu ik toch bezig ben, kan er gelijk een nieuwe smartphone bij. Je wil als ondernemer toch een beetje serieus voor de dag komen, nietwaar? Maar die apparaten koop ik pas als de zaak bij de KvK geregistreerd staat. Kan ik ze gelijk als bedrijfskosten opvoeren, ha.

Zo werkt dat dus als je ondernemer wordt. Het is nu best handig dat ik al een bedrijf heb gehad. Ik volg gewoon het gebaande pad. Het bedrijfsplan schreef ik in een middag. En de Algemene Voorwaarden zijn ook zo goed als af. Nu het ontwerp voor de visitekaartjes nog.

Dan moet je wel eerst weten hoe de zaak gaat heten. Daar heb ik nog het langst over nagedacht. Ik probeerde van alles. Maar steeds klonken de namen te gecompliceerd of te slap. Tot er plots in de vroege ochtend zo’n lumineuze ingeving kwam. Daarbij helpt Vista Print echt. Want dat bedrijf geeft een briljant voorbeeld van show, don’t tell. Als je een naam invoert, toont het op een keur aan kaartjes direct hoe dat eruit gaat zien. Dan is het net alsof je bedrijf al jaren bestaat.

Maar eerst ben ik dus nog even bezig met de oprichting daarvan. Wordt vervolgd.

2 gedachtes over “Druk baasje

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.