Dromen van een ander leven

Vanmorgen hoorde ik Love for love van Robin S. op de radio. Volgens de dj woont deze zangeres in New York, maar is ze daar als artieste vrijwel onbekend. In de jaren negentig scoorde ze vooral in Europa met die hit. En tegenwoordig werkt ze op een financiële afdeling van een of ander bedrijf. Tussendoor treedt ze nog altijd op. Stel het je eens voor.

Op vrijdagmiddag vragen jij en je collega’s aan elkaar wat jullie het komende weekend gaan doen. ‘Een nieuw bankstel uitzoeken met mijn vrouw’, zegt de een. ‘Naar schoon- moeder’, zegt de ander. En je manager gaat met zijn auto op zaterdag door de wasstraat. Dan vragen ze aan jou wat je van plan bent. ‘Nou,’ zeg jij dan, ‘ik moet even op en neer naar Europa. Want ik heb een optreden voor 18.000 man op een festival in Birmingham. Maar maandag ben ik weer terug, hoor. Om 9.00 uur zit ik hier op kantoor.’

Wie droomt er soms niet van zo’n ander leven naast alle dagelijkse bezigheden? In mijn pubertijd hoopte ik steeds dat ik ooit heel goed zou kunnen zingen. Het wachten was alleen nog op een professional die de mogelijkheden van mijn stem zou ontdekken. In gedachten zag ik mezelf al staan als leadzangeres. Op het podium danste ik natuurlijk fantastisch. Ach, en mijn uiterlijk. Ik kon feitelijk zo aan de slag als fotomodel.

Menige dance video uit de jaren negentig wakkert zulke gedachten aan. Want die tonen steevast sensueel bewegende schoonheden met prachtige stemmen. Zouden zij nu ook allemaal op kantoor werken?

Een gedachte over “Dromen van een ander leven

  1. Kees Groen

    Ik denk dat ze hetzelfde doen als profvoetballers nu hun carrière: ze worden manager van jonger talent. Op die manier hopen ze goed te maken voor alle bankbiljetjes die hun manager aan hun carrière heeft onttrokken.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.