Ontregelde ochtend

Vandaag staan er twee activiteiten op mijn programma. Eerst weer de toevoer van e-mail via Windows Live Mail op gang krijgen. Vervolgens naar het bezoekerscentrum in Rheden gaan voor een groepswandeling in het bos. Mijn e-mail hapert de laatste tijd soms. Daarom is het onduidelijk of ik een berichtje over die wandeling heb gemist. Gisteravond wilde ik dat via mijn account op internet checken, maar daar werkte mijn wachtwoord ineens niet meer.

Rond 8.30 uur bel ik naar de provider, maar ik kom in een wachtrij terecht. Echt rustig zit ik er overigens niet bij, want ik moet zo weg. Omdat ik de bevestiging van de wandelafspraak mis, ontbreekt ook het mobiele nummer van de organisator. Nou ja, denk ik, het is een paar plaatsen verderop. Wat kan mij nu gebeuren? Voor de zekerheid neem ik een trein eerder.

Zo gezegd, zo gedaan. Totdat de trein wel erg lang bij Presikhaaf blijft staan. Na enige tijd vertelt de conducteur dat er een aanrijding is geweest met een persoon. Het betreft een trein voor ons. De machinist zegt even later dan hij op nieuws wacht: of hij nog een paar stations kan aandoen, of dat hij terug moet naar Arnhem. In Presikhaaf stapten eerder alle scholieren uit en nu ik zit in een lege coupé. Ondertussen heb ik geen idee hoe lang dit gaat duren.

Er loopt een meisje voorbij dat kennelijk uit de trein is gestapt. Da’s waar ook. We zitten deze keer niet opgesloten, we kunnen er gewoon uit. Hoewel ik slechts matig bekend ben in deze wijk, weet ik dat hier de bus naar Rheden stopt. Dus op naar de halte. Daar blijkt dat de bus pas over twintig minuten komt. Tja, wat zal ik doen? Het is nog een stuk met een omweg rijden en daarna zeker twintig minuten lopen naar het startpunt. Grote kans dat ik alsnog te laat kom en de groep misloop.

Wat zich hier wreekt, is mijn krakkemikkige mobiele telefoon. Het is er een uit het jaar nul. Nou ja, ongeveer uit 2010. Daarmee kan ik bellen (prepaid) en als ik snel ben, iets op internet checken. Alleen, zodra ik de dataverbinding start, loopt de batterij leeg als een gek. En op het kleine schermpje is typen moeilijk. Zelfs het bericht ‘Ik kom 10 min. later. Gr. Karin’ is al een Sisyphus-opdracht. Bovendien moet ik dan  eerst een bijna bovenmenselijke prestatie leveren om het e-mailadres van de organisator te achterhalen.

Want. Dan moet ik de dataverbinding inschakelen, vervolgens de websitenaam intypen, daarna naar mijn persoonlijke pagina gaan, dan de wandeling aanklikken, verder naar het linkje ‘e-mail de organisator’ scrollen en dan nog bovengenoemd megabericht intypen. Of ik kan kijken of haar telefoonnummer toch ergens staat. Natuurlijk kan dat. Maar ja, er is nog een klein detail. Thuis open ik die website altijd via mijn favorieten. Dan opent ‘ie automatisch op het punt voorbij de wachtwoordcontrole. Geen idee wat ik ooit heb ingevuld en dat wachtwoord staat ergens op mijn laptop. Thuis dus.

Zeg maar niets. Ik weet zelf ook wel dat ik een semi-ouwe taart ben met een mutsenmobiel.

Met hangende pootjes ben ik in de bus gestapt, terug naar Arnhem. Bij Velperpoort ging ik er uit want ik moest nog breigaren halen in Klarendal, mijn favoriete oude stadswijk daar. Maar de winkel was nog dicht. Uiteraard.

4 gedachtes over “Ontregelde ochtend

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.