Jij zit toch maar niks te doen (1)

In de supermarkt ontmoet ik een bekende van het netwerkgroepje voor werkzoekenden. Zij werkt als coach, maar mist de benodigde klanten. ‘Hoe gaat het nu met solliciteren?’, vraagt ze belangstellend. Ik vertel beknopt over mijn ervaringen van de afgelopen acht maanden. Ook geef ik een korte analyse van de algemene situatie. En ik besluit met de zes ontvangen afwijzingen in een week tijd, eerder deze maand. Dat is het moment om iets over mijn plan te vertellen. Het is nog heel pril, ik heb nog geen idee of het genoeg zal opleveren. Maar alleen al ermee bezig zijn, stemt hoopvol en positief.

Mijn gesprekspartner heeft een detail bewust of onbewust niet gehoord en vertaalt mijn dienstenaanbod naar iets wat in haar straatje past. Want zij heeft moeite om haar website goed te krijgen. Dus zou het wel handig zijn als ik … Ze verwacht dat ik wel even help op basis van een gesloten portemonnee. ‘Want jij zit nu toch maar thuis niks te doen. Ha ha ha.’

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.