Jubileumboekje

Voor mijn plan zoek ik naar een jubileumboekje van een vroegere werkgever. Ik weet vrij nauwkeurig waar het stond. In mijn vorige huis. Na een speurtocht langs allerlei logische en minder logische plekken slaat de twijfel toe. Het zal toch niet dat … Want ik ken mezelf. Wanneer ik ten prooi val aan opruimwoedes, vliegt alles wat ook maar enigszins overbodig lijkt, onherroepelijk de deur uit.

Meestal is het geen punt om spullen weg te doen. Vaak heb je die toch nooit meer nodig. En anders kan je altijd wat nieuws kopen. Een aantal persoonlijke bezittingen zal elke opruimbui overleven. Die zijn gewoon te belangrijk. Zoals briefjes van collega’s en semi-serieuze interne nieuwsbrieven, die rondgingen wanneer ik weer eens afscheid nam. Bij sommige bedrijven ben ik nog steeds beroemd om mijn Heintje Davids terugkeerbeleid. Daar bléven ze maar afscheidscadeautjes kopen.

Bij het zoeken kom ik van alles tegen. Stripverhalen van een collega debiteurenbewaker die zichzelf zag als Batman. Een interne telefoonlijst; veel gezichten van de mensen daarop ben ik na twintig jaar vergeten. Een briefje van Jack (geen idee meer welke), die schreef: ‘Karin mag boos zijn wanneer en op wie zij maar wil.’ Oh, oh. En foto’s waarop mijn collega’s tijdens een feestje quasi laveloos over het koffiekastje hangen. Het bovenblad ligt vol omgevallen flesjes van een lokale bierbrouwerij. Dat was anders nooit zo, hoor.

Verder kom ik de kostenramingen tegen voor mijn trip naar Australië in 1986. Plus een geplande route voor een wereldreis tussen 1987 en 1989. Erg leuk is ook een kopie van mijn brief aan de ambassade van Australië. Daarmee probeer ik een working holiday visum los te peuteren. Ik besluit met: ‘Trusting to have informed you delightfully.’ Jullie begrijpen zeker wel dat ik die werkvergunning per kerende post ontving.

Bij de parafernalia zit nog een kopie-oprichtingsakte uit 1850 van een wollendekenfabriek in Leiden. Ook vind ik een Handboek E-commerce optimalisatie en cursusmateriaal van de Kamer van Koophandel. Kijk, daar heb je tenminste wat aan. Maar dat jubileumboekje kan ik nergens vinden. Het zal toch niet waar zijn … ?

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.