The Waterboys

Gisteren was de première van Waterboys, de Nederlandse film waarin de gelijknamige jarentachtigband een prominente bijrol speelt. Het verhaal gaat over ‘de onverwachte roadtrip naar Edinburgh van vader en zoon Victor en Zack. De één is een narcistische bon vivant en auteur van overbodige detectiveromans, de ander een broze cellist. De een wil niet volwassen worden, de ander is een tobber die vergeet te leven: twee ongemakkelijke mannen.’, zo schrijft het NRC.nl. De band ging verder terwijl de vader in 1985 bleef hangen.

In dat jaar zag ik The Waterboys optreden. Ze zijn vooral bekend van hun hits The Whole of the Moon en Don’t Bang the Drum. Al vind ik This is the Sea nu mooier. Die periode viel samen met een uitbarsting van creativiteit. Zelf tekende ik de platenhoezen van U2 na met houtskool. En het logo van The Waterboys vereeuwigde ik in een heus breiwerk. Feitelijk heb ik het zelden gedragen, maar toch al die jaren bewaard.

logo The Waterboys

6 gedachtes over “The Waterboys

      1. Te laat alweer. Je mag nog maar een weekje stemmen geloof ik. Maar goed, wat een gezeur daar met Danny Vera en Normaal in de top 10. Wat een flutlijst.

      2. Danny Vera is een bovengemiddeld goed artiest. Zijn nummer dat op 4 staat is ook echt mooi. Maar dat het op 4 staat slaat helemaal nergens op. Normaal is helemaal flauwekul. Een boerenprotest. Waardeloze groep.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.