Met Arriva buurtbus 237 naar Dodewaard

Soms doe ik iets wat een beetje onlogisch lijkt. Zoals een hele ochtend besteden aan het ophalen van twee pakjes maandverband. Daar heb ik best goede redenen voor. Want dat type wordt sinds kort niet meer verkocht en ik ben eraan verknocht. Via Marktplaats kom ik twee pakjes op het spoor. Misschien wel de allerlaatsten in heel Nederland, of zelfs Europa. Dus ik naar Dodewaard, waar een drogist ze warempel nog in voorraad heeft.

Ik denk vooraf: leuk, zo’n uitstapje in onbekend gebied. Wat een mooie gelegenheid om de omgeving te verkennen. Dodewaard ligt aan de Waal, dus kan ik gelijk een wandelingetje in de buurt maken. En ik wil Opheusden bezichtigen, aangezien ik daar net een sollicitatie heb lopen. Aan de rand van Opheusden ligt het station.

Het enige minpuntje is dat buurtbus 237 naar Dodewaard niet op de trein aansluit. Als je om 9.53 uur met de Arriva-trein uit Arnhem aankomt, moet je een half uur wachten. Voor een ritje van vijf minuten. Idem dito als je een uur vroeger of later komt. Het alternatief is een wandeling van ruim een half uur naast afritten aan weerszijde van de snelweg die tussen Opheusden en Dodewaard loopt. Ik wil daarom heen wandelen en terug met de buurtbus.

Maar ja, hoe gaat zoiets. Je komt op het station aan en gaat wandelen naast het verkeer. Na een paar boomkwekerijen, passeer je in niemandsland een bouwplaats, de snelweg, de Betuwelijn, hoogspanningslijnen en het bedrijventerrein. Daarna zie je eindelijk iets wat op een dorp lijkt. Met vooral nieuwe en verouderde nieuwbouw. Een gesloten Chinees restaurant bij een kruispunt. En een weg naar enkele winkels, waar een café eveneens dicht is. Ik moet voor de drogist in een zijstraat zijn. Als ik hard doorloop, kan ik nog net het buurtbusje terug halen. Want tot zover is er niets boeiends te zien.

Maar ja, hoe gaat zoiets. De tijd dringt. De haperende huisnummering leidt mij de verkeerde kant op. En ik kom pas bij de winkel aan, wanneer ik al bij de halte moet staan. Direct daarna loop ik naar de dijk en passeert de buurtbus richting station mij. Leeg.

Bij de dijk is het mooiste stukje van Dodewaard. Oude huizen en boerderijen in het groen, twee kerkjes en de uiterwaarden. Het Grote Rivierenpad LAW6 loopt er vlak langs.

Maar ja, hoe gaat zoiets. Na een kwartier heb ik het wel gezien en moet ik nog drie kwartier wachten. Of toch weer gaan lopen. Wat ik uiteindelijk doe. Op het viaduct over de snelweg rijdt het buurtbusje mij tegemoet. Leeg, alweer. En eenmaal bij het station aangekomen, zie ik hem opnieuw terug. Voor de derde keer leeg. De trein naar Arnhem is net vijf minuten eerder vertrokken.

Kotex mini maandverbandTada!

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.