The Queen And The Soldier

Of het met de verkiezing van Donald Trump heeft te maken of niet: er is gewoon iets met dit jaar. Dat begon al met een voorval op 1 januari, waarover ik schreef in Bijgeloof. Vervolgens stierven Prince, Bowie en Leonard Cohen. Cohen heb ik nooit live gezien. Maar zijn lied Suzanne vind ik betoverend mooi. Het is zo’n zeldzaam nummer in de buitencategorie.

Zoals het repertoire van die andere Suzanne, bekend geworden in de jaren tachtig. Luisteren naar een tape van Suzanne Vega was het enige wat mij kon kalmeren. Jaren geleden, tijdens een slapeloze nacht. De volgende dag ging ik in Australië op voor mijn motorrijexamen.

Na een paar weken met soms heftige reacties verlang ik nu terug naar The Queen And The Soldier. Minder bekend dan haar andere nummers, maar met één van haar beste teksten.

Een gedachte over “The Queen And The Soldier

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.