Rechtop bij de kapper

Vanmorgen las ik een aantal uit het leven gegrepen verhaaltjes op Hagazine.nl. Mijn gedachten gingen meteen terug naar het kantoor in Den Haag waar ik voorheen werkte. En daarbij schoot mij een voorval te binnen. Al een poosje was ik op zoek naar een andere kapper. Na werktijd bezocht ik als proef een naburige Chinese zaak op de Gedempte Burgwal. Zou dit de ideale kapper zijn?

Een Chinese vrouw verwelkomde mij en liet mij plaatsnemen op een stoel bij de spiegelwand. Een andere Chinese zat er op een bezoekersstoel gezellig keuvelend bij. Onverstaanbaar voor mij. Ik vertelde dat mijn haar gewassen moest worden en een stukje korter kon. Dat was geen enkel probleem. Toch viel er nergens een spoelbak te ontwaren.

De kapster deed mij een handdoek om en sproeide mijn haar nat. Daarna deed zij er een flinke dot shampoo op en werkte al knedend flink wat schuim op. Ondertussen zat ik gewoon rechtop. Ik vroeg mij wel af hoe ze de shampoo zou gaan uitspoelen. Was er soms ergens achter in de zaak een wasbak? Maar nee. Steeds goot ze wat water op mijn hoofd en wreef daarna mijn haar met een handdoek een beetje droog. Dit proces herhaalde zich een keer of tien.

Eenmaal tevreden met het resultaat, volgde er een hoofdmassage. Waarschijnlijk is de doorbloeding van mijn hoofdhuid nooit meer zo goed geweest als toen. Bossen haar lieten los; dat leek bij de behandeling te horen. Kennelijk is een haar peeling gebruikelijk bij Chinese kappers. Je kan dit vergelijken met de werkwijze van schoonheidsspecialisten die met een scrub dode huidcellen van je vel verwijderen.

Vervolgens begon de knipbeurt van de resterende haren. Die hadden zich uit alle macht aan mijn hoofdhuid vastgeklampt. De kapster vertelde later dat mijn individuele haren ongeveer even dik zijn als die van Chinezen, maar dat Chinezen gewoonlijk meer haar  hebben. Kijk, dat zijn nu van die interessante weetjes. Uiteindelijk stond ik met een strak Chinees modelletje buiten. Ik heb toch nog maar even verder gezocht.

7 gedachtes over “Rechtop bij de kapper

  1. Ingrid van Bouwdijk

    Eigenlijk verwachtte ik dat je er uit zou komen met een bloempot kapsel, maar het was een strak chinees modelletje. Een collega heeft in dezelfde Chinese wijk waar jij je kapsalon vond, neem ik aan, eens een rugmassage laten doen. Haar rug werd gesierd door allemaal blauwrode plekken zowel links als rechts van de ruggegraad. Ik geloof dat ik het maar bij de Chinese restaurants houd….

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.