Even iets gemist

Voor veel dingen in het leven bestaan logische momenten. Ze hebben met leeftijd te maken of vallen met bepaalde fases samen. Ik doe weleens wat in omgekeerde volgorde of pas wanneer iedereen al drie stappen verder is. Zo heb ik vijfentwintig jaar lang een fenomeen uit de jaren negentig gemist.

Ze waren er wel degelijk. De broertjes Gallagher van Oasis. Ze kwamen op radio en tv. Ik wist van hun bestaan af. Maar naar hun concerten gaan of een cd kopen kwam er niet van. Dan ontdek ik ze alsnog via internet, als ik zoek naar een liedje waarvan ik de titel mis (Acquiesce). En stuit daarbij op een hele serie akoestische versies van hun hits, gezongen door Noel Gallagher. Hij is een artiest die wellicht te lang in de schaduw van zijn obstinate broer heeft gestaan. Luister maar naar de demo van Everybody’s on the run (vanaf 0.30).

Ben jij een laatbloeier of gaat er aan jou ook weleens een moment suprême voorbij?

7 gedachtes over “Even iets gemist

 1. basstarter

  ja, heb pas de laatste cd van radiohead gekocht en heb verder hun hele 25 jarige carriére voorbij laten gaan. Ik wist ook wel dat ze bestonden. Tja en Prince, die vond ik wel leuk van de plaatjes op de radio. Zijn cd’s vind ik nog steeds niet je van het maar blijkbaar heb ik de hele live-carriere van die man gemist en die wist wat van een goeie show, gitaar incluis. Jammer eigenlijk

  1. O ja, Radiohead is nog zo’n band. Misschien missen we zulke artiesten, omdat ze op de radio minder tot hun recht komen en we pas horen hoe goed hun muziek is, wanneer we er echt voor gaan zitten. De concerten van Prince waren heerlijk. Gelukkig kun je nu nagenieten dankzij de vele video’s op YouTube. Daar las ik ook reacties van jongeren bij de video’s van Oasis die het spijtig vonden dat ze er in de jaren negentig nog te jong voor waren. Wat een weemoed allemaal. 😉

   1. Inderdaad. Daarom vind is het leuk om bij vrienden of in muziekwinkels weer iets onbekends te ontdekken. Eigenlijk zoek ik nog een radiozender of website waar continu een mix van muzieksoorten wordt gepresenteerd, en dan liefst het onbekendere werk.

   2. basstarter

    vroeger had je van die programma’s op de radio, misschien is soundcloud wat voor je of bandcamp. Meest onbekende mensen maar er zitten heel wat juwelen tussen.

 2. Pingback: Muziek voor bij het log (met lijst) – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.