Na de kater

Natuurlijk had ik nogal een kater na die afwijzing eerder deze week. Over drie weken loopt mijn uitkering af en moet ik van spaargeld gaan leven. Om slechts één van de redenen te noemen. Dus hing er veel van dat sollicitatiegesprek af. Bovendien weet ik vrij goed waar het mis ging. Dan komt het ‘had ik maar …’ te laat. Maar ik heb mij herpakt, hoor.

Gisteren had ik best een goede dag. Eerst kwam er een KPN-monteur om alle relevante apparaten op glasvezel aan te sluiten. Nu gaat internet hier als een speer. Ook heb ik het vierde genealogische boek voor internet bewerkt en op de website over mijn voorouders gezet. Dat heugelijke feit heb ik gelijk in een logje aangekondigd.

Verder is de keukenmonteur op bezoek geweest, voor de vijfde keer. Die heeft wat kleine mankementjes verholpen én het gat bij de tussenwaterkraan vergroot. Nu komt er weer water uit de buitenkraan. Ook heb ik voor het eerst met de boormachine gewerkt. Bovendien zag ik een leuke vacature en daar heb ik direct op gereageerd. Daarom kon ik aardig wat klusjes van de lijst schrappen en dat geeft een heel voldaan gevoel.

Maar hoe nu bij een volgend sollicitatiegesprek die had-ik-maar-…-situatie achteraf voorkomen? Daar zat ik nog mee. Prompt viel het antwoord in de brievenbus. Want in de Volkskrant van 8 juli staat een interview met docent cognitieve neurowetenschappen Ger Post. Hij legt uit wat we kunnen leren van verliezers. Ik heb enkele relevante uitspraken in het vorige log gevoegd. Voor wie meer wil weten over de zin en onzin van een winnaarsmentaliteit.

5 gedachtes over “Na de kater

  1. basstarter

    ha, de boormachine!! tja ik weet het ook niet waarom wel en waarom niet. Soms gaat alles als een trein en dan weer een tijd dat niks wil lukken

    1. Daar verbaas ik mij ook over, dat de ene keer alles goed gaat en de andere keer alles tegen zit. Volgens die docent cognitieve neurowetenschappen is ‘in een flow zitten’ een illusie.

  2. Hoe bedoel je van je spaargeld gaan leven? Stopt je uitkering in zijn geheel? Succes in elk geval met je sollicitatie. Ik las je vorige logje en zag dat je je super had voorbereid. Jammer dat er dan ergens iets misging. Maar je was er bijna. En je krijgt steeds meer ervaring in het sollicteren. Hopelijk snel succes.

    1. Bedankt. Dat sollicitatiegesprek was zeker een leerzame ervaring en die neem ik mee bij de volgende gelegenheid. Spaargeld is hier letterlijk bedoeld. Mijn uitkering loopt per 1 augustus af en dan wordt het eerst interen voordat de bijstand in beeld komt. Vandaar die druk. Bijstand wil ik sowieso vermijden. Er is overigens wel een voordeel. Zodra ik van mijn eigen geld leef, heeft geen instantie of werkgever meer iets te vertellen. Vrijheid heet dat.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.