Turkse/Marokkaanse/Oosterse supermarkt gezocht in Arnhem

Sinds ik hier woon, heb ik een klein doch prangend probleem. Er zit namelijk geen exotische winkel in de buurt. Nou ja, een kleintje dan, in het centrum van Arnhem. Daar verkopen ze vooral Surinaamse etenswaren. Maar ze hebben er geen blikjes sambal goreng udang met stinkboontjes van Indomas. Terwijl ik daar nou juist voor kom.

Toen ik in Den Haag werkte, vond ik daar bijna alles wat ik zocht. Alleen vers taroblad voor palusami ontbrak. De Chinese wijk lag letterlijk bij ons kantoor om de hoek. In de pauze haalde ik oliebolachtige stengels bij de Chinese bakker, en mierzoet gebak. Elke week ging ik naar een supermarkt met royaal assortiment. Daar kocht ik Mirasa cassave chips uit Indonesië, visballetjes uit de diepvries, Chinese koekjes en behoorlijk verse kousenband. Alles werd verpakt in rode plastic tasjes met goudgele Chinese karakters.

En in de buurt, richting station, kwam ik langs de Haagse Markthof. Daar zit een prima Turks afhaalrestaurant. Voor zes euro krijg je een maaltijd mee en vaak nog een schep extra erbovenop. Vlakbij zit ook een hippe, Turkse bakker met smakelijke, hartige broodjes. Probeer er maar eens voorbij te lopen wanneer je honger hebt. Ach, als ik eraan terugdenk, loopt het water me al in de mond.

In Leiden is Mabroek, een Marokkaanse slager, het adres voor elke oriëntaalse lekkerbek. Ze staan ook op de markt en vaak is het daar razend druk. Geen wonder, want ze verkopen heerlijke feta, broden en olijven. En verder allerlei hapjes die je in een gewone supermarkt niet ziet. (Trouwens, ik mis ook een Marokkaans restaurant.)

Onlangs was ik bij een vriendin in Hengelo, waar we toevallig een grote Turkse of Syrische winkel zagen. Oh, wat een genot! Glunderend heb ik er rondgestruind, zoals eerder in Oman, Jordanië en Libanon. Met zo’n winkel in de buurt hoef je niet eens op vakantie te gaan. Alles was er: dadels en granen (rode linzen voor weinig geld), koekjes en sapjes (rozensmaak voor het dessert), kruiden in gezinsverpakking en meer. Eindelijk kon ik mijn slag slaan.

Maar nu is mijn uit Hengelo meegebrachte pot Jordaanse vijgenjam op. (Van het merk Durra.) En samen met alle andere etenswaren voelt dat als een gemis. Kortom, ik zoek dus een wijk in Arnhem, Wageningen of Nijmegen waar je al deze levensmiddelen dicht bij elkaar vindt. Tips zijn welkom!

PS: Gevonden! San Wah Foods, Steenstraat 65 in Arnhem.

Uit de Chinese toko

6 gedachtes over “Turkse/Marokkaanse/Oosterse supermarkt gezocht in Arnhem

 1. Rosa

  Heb je al in de Steenstraat rondgekeken ? In dat gedeelte van het Spijkerkwartier wonen veel Turken en Marokkanen en zij hebben daar ook een aantal winkels.
  Verder is er de Spijkerstraat die haaks op de Steenstraat staat. Met groentewinkels en kleine supermarkten van Turken, chinezen en een Afghaan. Deze laatste heeft oa een uitgebreid assortiment zoetigheid maar ook noten , granen etc. En er zijn zeker ook Chinese supermarkten.

  Groet
  Rosa

  1. Bedankt voor je reactie. Een paar weken geleden heb ik in de Steenstraat en de Spijkerstraat rondgekeken. Daar zag ik inderdaad enkele kleine winkels. Die hebben een deel, maar niet alle levensmiddelen die ik zoek. Dus meer suggesties blijven welkom.

  1. Bedankt voor alle suggesties. Toevallig heb ik juist gisteren uitgezocht hoe ik met de bus bij een aantal winkels kan komen en zag onder andere Amazing Oriental supermarkt. Dat wordt nog een leuke ontdekkingstocht van Arnhem buiten het centrum.

  1. Hoi Rosa,

   Daar ga ik naartoe. Op internet zag ik dat er een grote Turkse winkel moet zitten bij het winkelcentrum in Presikhaaf (Honigkamp) en aan de Johan de Wittlaan 53 zit, als het goed, is een Aziatische winkel.
   Verder kreeg ik via het contactformulier van Raam Open nog deze tip: ‘In de “Vogelaar wijken” van Arnhem heb je ook een paar exotische winkels; in Malburgen-Oost zitten een paar winkels op de Drieslag; Dunya supermarkt, Seren supermarkt, toko Indradaja en toko Ons Huis.’
   Kennelijk allemaal bij elkaar, dus dat is ook handig.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.