Jonge Helden

Er is weinig waarmee je tegenwoordig nog uniek kan zijn. Verzin je iets bijzonders, dan wacht je op internet bijna zeker een teleurstelling. Jouw briljante en/of ludieke idee is al door iemand anders bedacht. En die heeft het mogelijk al beter uitgevoerd dan jij ooit zal doen. Hieraan moest ik denken toen ik vanmorgen voor het allereerst stukjes uit Jonge Helden zag. Dat was blijkbaar een razend populaire jongerenserie van de VPRO uit 1985-1988. Menige grappenmaker of vlogger van nu herkent daarin zijn voorgangers.

Mij is het programma in die jaren compleet ontgaan, aangezien ik permanent in Australië zat. Fysiek of mentaal, dat maakte amper verschil.

Misschien is er toch een piepklein kansje op uniekheid. Ik heb namelijk nog nooit Pauw (en Witteman) en DWDD gezien. Of zijn er nog meer niet-kijkers in Nederland? Hoe dan ook: Jonge Helden, dat wordt alsnog genieten.

2 gedachtes over “Jonge Helden

  1. Dank voor de tip. Net bekeken en anders waarschijnlijk echt een leuke uitzending gemist. Destijds heb ik er weinig van meegekregen. Wist dat het er was en heb er ook stukken van gezien. Maar in die tijd was ik ook maanden voor m’n werk in het buitenland. Veel was voor mij nu dus ook nieuw.

Reacties zijn gesloten.