Handig hoor, zo’n buitenkraan

Na twee weken zon, droogte en een warme wind snakt de tuin naar water. Vooral de zaailingen en nieuwe planten hebben het zwaar. Dus ben ik al dagen met een gieter in de weer. Gieter vullen onder de keukenkraan, naar buiten lopen en na enkele planten begieten opnieuw water halen. Zo gaat het elke avond minstens vijftien keer. Vanuit de keuken naar de achtertuin en door het hele huis heen naar de voortuin. Heen en weer.

Ik heb wel een tuinslang en een buitenkraan, alleen komt daar geen druppel uit. Vanwege vorst in de winter had ik namelijk een tussenkraan gesloten. Dat was al moeilijk en nu krijg ik hem niet meer open. Want de blauwe hendel zit achter een keukenkastje en de opening is te krap om je hand erachter te krijgen. En duwen tegen het beginstukje werkt niet. Kijk maar hoe strategisch de opening is gemaakt:

IMG_3835Zou dit nou typisch een mannending zijn?

4 gedachtes over “Handig hoor, zo’n buitenkraan

 1. Ingid van Bouwdijk

  Er schuilt van alles in mijn man: fietsenmaker, electriciën, monteur, maar geen loodgieter. Wij moesten er bij onze buitenkraan een echte man bij halen.

  1. Oei oei, ‘een echte man’, dit wordt een hellend vlak. Afgelopen weekend sprak ik een vrouw (een verpleegkundige nota bene) die met een YouTube-filmpje zelf haar keukenkraan heeft vervangen.
   Eigenlijk vraag ik mij vooral af waarom iemand het gat in de wand voor de kraan zo maakt, dat je er niet bij kan. Daar zou ik toch wel op letten. Hij was niet de enige die hier zijn eigen ding deed en verder niet over consequenties nadacht. Zoals een loodgieter, die terug moest komen voor een lek in een waterleiding en vervolgens de kraan scheef monteerde. Kon ‘ie weer langskomen.
   Een timmerman maakte een mooi hekje en timmerde dat aan de trap en het laminaat vast. En wat als ik dat laminaat nu wil vervangen?
   Ook zaagde iemand buiten een stuk van een oude balk af en plaatste daar een dakgoot op. Zonder het kale hout ertussen te verven. Ik had verf en kwast al klaargezet. Nu kunnen de houtwormen er zo bij en anders moet eerst die hele dakgoot eraf. Handig …
   Tuurlijk zijn er genoeg mannen die wel eerst denken en dan doen. Maar in de bouwwereld moet je er met een zaklampje naar zoeken. Dus wees maar blij met die van jou. 😉

 2. Pingback: Na de kater | Raam open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.