Lingerie voor Prince

Prince is de enige man voor wie ik ooit in pikante kleding de straat op ben gegaan. Want dat deed je als je naar zijn concert ging. Zwarte netkousen, rood vestje, grijs kort rokje en een witte blouse met ruches. Met make-up op naar Ahoy. De ene vrouw nog mooier uitgedost dan de andere. Zo werden we allemaal onderdeel en deelgenoot van zijn show.

’s Avonds op de terugweg liep ik over het Rapenburg. Voor de deur van een voornaam pand stonden wat studentes te praten. Vrijwel zeker leden van LSV Minerva. Eén daarvan kon het kennelijk niet laten en siste net luid genoeg: ‘Wat een hoer, zeg!’ Geweldig.

Ik schreef die anekdote smeuïg op en stuurde het stukje als lezersbrief naar de Viva. Daar werd het prompt geplaatst. Ook kreeg ik een cadeaubon van ƒ 25 toegestuurd.  Daarvan kocht ik Work your way around the world van Susan Griffith. Wat er toen volgde, is weer een heel ander verhaal.

Maar goed, er is een grootheid heengegaan. Een ingetogen player die flink kon uithalen met stem en gitaar. Prince was onlosmakelijk verbonden met de muzikale topjaren tachtig. Ik vond zijn shows op het podium prachtig. Hij personifieerde de overgang van funk naar rock naar soul en weer terug. Een lichtere noot toen U2 in mijn belevingswereld zwaar de overhand had.

Het nummer Purple Rain is absoluut geweldig. Toch wil ik Prince toepasselijker gedenken. Dus doe mij het vuigere Darling Nikki maar. Prince RIP.

7 gedachtes over “Lingerie voor Prince

    1. Dat is wel frappant. Juist om niet beïnvloed te worden, heb ik mijn herinnering opgeschreven zonder vooraf blogs van anderen te lezen. Dit nummer komt van het album en uit de film Purple Rain. Ik vind het heel sterk vanwege het contrast tussen ingetogen spel en ogenschijnlijk compleet losgaan. Zowel qua muziek als show op het podium. Daaraan zie je wat een rasartiest Prince was.

  1. Pingback: Muziek voor bij het log (met lijst) – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.