Een stem voor Hillary

Stel dat ik Amerikaans stemrecht heb, dan moet ik als vrouw misschien solidair zijn met haar. Zij heeft meer politieke ervaring dan alle andere kandidaten. Geloof ik. En ze heeft vast een heel aardig programma. Bovendien; is niet alles beter dan die grote blonde schreeuwer van een Trump, haar serieuze rivaal? Eerlijk gezegd: ik weet het niet. Want haar stem is zo Amerikaans nasaal.

Haar stem is erg. Haar stem is vreselijk. Haar stem is uitgesproken gruwelijk. Haar stem is ronduit afgríjselijk. Haar stem is werkelijk de állerergste van de állerlelijkste Amerikaanse stemmen. Van al die enorme loudmouths bij elkaar. Ik kan het gewoon niet aanhoren. Mijn oren krullen door de kwelling in elkaar.

Ik zou nooit op haar kunnen stemmen. Want het ontgaat mij wat zij zegt. Jemig, stel je toch eens voor dat we haar stem de komende vier jaar moeten gaan áánhoren. (Slik.) Alsjeblieft, lieve stembandchirurgen, dóe er iets aan!

7 gedachtes over “Een stem voor Hillary

  1. Ja, zou men het daar ‘daadkrachtig’ of professioneel vinden klinken, of wordt er een andere waarde aan gekoppeld? Misschien kan een Amerikaanse hier iets over vertellen.
   Gisteren viel het mij trouwens op dat Donald Trump best een prettige stem heeft wanneer hij op normaal volume praat.

   1. Jee, dat is interessant. Ook al spreek je een andere taal goed, dan kan je nog veel aan betekenis ontgaan.
    Iets anders: onlangs hoorde ik een paar mensen onvervalst Achterhoeks praten en dat klonk vagelijk Afrikaans. Misschien is dat een enigszins vergelijkbaar geval.

   2. Achterhoeks en Afrikaans: zou dat komen omdat je van beide wat verder weg staat ? Ik spreek Twents en Afrikaans is me vertrouwd, maar die overeenkomst hoor ik zelf echt niet.

 1. Jong, M.C.M. de

  Dat had ik nu met Balkenende – ik hoorde alleen een soort ruis als hij aan het woord was…..

  1. O ja, alsof zijn kapsel nog niet voor genoeg afleiding zorgde. 😉 Sommige politici komen beter tot hun recht in een schriftelijk interview.

Reacties zijn gesloten.