Een teken van opa

Ineens moet het dan eindelijk maar gebeuren. Mijn voorouders krijgen hun eigen website. Ik beschik namelijk over een onvoorstelbare hoeveelheid gegevens. Het grootste deel verscheen al in eerdere publicaties. Maar die liggen vast in donkere archiefkasten stof te vergaren. Bovendien heb ik het onderzoek naar twee familietakken gestaakt. Wanneer er niets met de ordners vol aantekeningen gebeurt, dan zullen die voorouders weer in vergetelheid raken.

Eerst wandel ik een rondje om een passende naam voor de website te bedenken. Prompt passeer ik onderweg een bordje met de naam van een verre verwant. Dat brengt mij op een idee. Eenmaal terug, plaats ik een voorlopige tekst bij de familienaam waarmee het allemaal begon. En vermeld de geboortedatum van een opa, die ik nauwelijks heb gekend. Wat blijkt? Als hij nog had geleefd, dan zou hij zijn verjaardag vieren op dat moment!

Het is duidelijk, ik ben aan iets begonnen waar hij volledig mee instemt.

Een gedachte over “Een teken van opa

  1. Pingback: Na de kater | Raam open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.