Tien voordelen van thuiswerken

Sinds de verhuizing mag ik thuiswerken. Dit duurt tot mijn contract afloopt, dus geniet ik er nog even van. Want thuiswerken is echt heerlijk. Dit zijn de tien grootste voordelen:

 1. Je mag dragen wat je wil. Joepie! Er is toch geen hond die het ziet. Dus zit ik lekker met een trainingsbroek, een oud wollen vest en pantoffels aan mijn bureau. (Ik hoop wel dat de webcam bovenop mijn beeldscherm uit staat. Zie ook punt 4.)
 2. Je hoeft de trein niet te halen. Nog een megavoordeel. Geen gejakker naar het station, geen sprintje door rood. Niet samengeperst met twintig anderen in het gangpad staan. Vergeet fietsen door hondenweer. Het nieuws over files hoor je meewarig aan.
 3. Je mag de klimaatbeheersing van het kantoor helemaal zelf regelen. Yes! Geen gedoe met je werkgever, die het raam open zet wanneer het vriest. Om maar te zwijgen over de airconditioning. Je loopt bovendien minder risico op allerlei ziektekiemen.IMG_3787
 4. Je wordt niet onderworpen aan kantoor- humor of de eindeloze herhalingen van die collega tegenover je. En zelf mag je de hele dag roepen wat je maar wil. Al ga je je zangtalent uitproberen; je computerscherm is toch doof en houdt zich stil.
 5. Je kan veel efficiënter werken. En hé, ineens kunnen we toe met minder vergaderingen.
 6. Je kan naar eigen smaak koffie en thee maken. Ook fijn.
 7. Je kan tussendoor even een boodschapje doen. Kondig je korte afwezigheid wel vooraf aan. Dat wekt bij werkgevers op afstand vertrouwen. Thuiswerken vereist discipline en zelfstandigheid.
 8. Je mag, afhankelijk van afspraken, zelf je tijden bepalen. Handig als je je kind van de crèche moet halen. Ik ken iemand die om deze reden zzp’er is geworden, maar dat hoeft dus niet.
 9. Je bent niet veroordeeld tot een pauzerondje op een duf bedrijventerrein. In de zomer lunch ik genoeglijk in mijn eigen tuin.
 10. Je kan met iedereen contact houden via e-mail, skype en telefoon. Dit voor het geval je overleg wil plegen of gezelschap mist. (Bij skypen wel even de wasmand uit beeld halen en nette kleding aandoen.) Je kan natuurlijk ook gewoon een dagje naar kantoor gaan. Dan is iedereen blij om je weer te zien.

Oké, er is een minpuntje. Ik mis voldoende beweging. Daarom zoek ik iets ter vervanging van het sprintje naar het station. Want je zou denken dat dit geen functie heeft. Maar het werkt uitstekend voor de bloedsomloop en zorgt voor een wakker begin.

Een gedachte over “Tien voordelen van thuiswerken

 1. Pingback: Coronacrisis – lessen uit zes jaar bloggeschiedenis – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.