Reageren op een vacature

Het wordt tijd om weer te solliciteren en vandaag ga ik daadwerkelijk aan de slag. Eerder heb ik mijn gegevens in de werkmap van het UWV al bijgewerkt. Ook heb ik de berichtenservice voor toezending van nieuwe vacatures ingesteld. Met vier maanden te gaan voordat mijn contract afloopt, ben ik er mentaal klaar voor. Wie weet wat dit avontuur nog brengt.

Via de berichtenservice ontvang ik weldra een lijstje met vacatures. Eén daarvan sluit goed aan bij mijn wensen een mogelijkheden. Ik heb voldoende ervaring, het is dichtbij en het gaat om een parttimebaan. Voordat ik reageer, neem ik mijn CV grondig onderhanden.

En er hoort natuurlijk een motivatiebrief bij. Daar moet ik een poosje op broeden. Het is tenslotte al even geleden sinds ik voor het laatst solliciteerde. Elke werkgever wil weten waarom je nu juist voor hem kiest. Dat is een kwestie van inleven en proberen een gevoelige snaar te raken.

Wanneer ik eindelijk alles klaar heb staan, inmiddels een paar uur later, ga ik even een ommetje maken. Eenmaal terug, kijk ik met een frisse blik mijn schrijfwerk na. Heb ik geen fouten gemaakt, is het een logisch verhaal, leest het prettig, en: nodigt het uit om mijn CV te selecteren? Want daar gaat het om.

Helemaal tevreden, open ik op internet het sollicitatieformulier voor deze baan. Dat formulier vergt nog het nodige invulwerk en er moet een foto bij. Ik moet mijn privé-gegevens op een onbeveiligde website invullen. Daar ben ik nooit zo blij mee. Uiteindelijk staat alles klaar en bevestig ik mijn sollicitatie. Om de volgende mededeling te krijgen: ‘Solliciteren op deze vacature is niet mogelijk. Deze vacature staat niet meer open.’

Het is niet te geloven. Wat een begin. Ik weet direct weer waarom solliciteren zo moeizaam kan zijn. Bij de melding van deze vacature staat op werk.nl dat de vervaldatum 27 januari 2016 is. Op de vacaturesite zelf, waar werk.nl naar verwijst, staat geen enkele datum vermeld.

Dan doe ik iets, wat ik in dergelijke situaties nooit eerder heb gedaan. Ik dien een klacht in. Want reageren op niet (meer) bestaande vacatures is voor veel werkzoekenden een grote ergernis. Als je bovenstaand standaardbericht krijgt, is het blijkbaar beleid om verouderde vacatures te laten staan. Kennelijk vindt de eigenaar van deze site het normaal om zo met mensen om te gaan. Ik reageer via het contactformulier en krijg deze melding:

‘Waarschuwing
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Probeer het later nog eens.
Ga terug naar de homepage.’

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.