Buurman met achtervolgingswaan

Er wonen steeds meer mensen met psychische stoornissen in sociale huurwoningen. Want de overheid bezuinigt op begeleide huisvesting in een instelling. Vandaag vertelde een mevrouw in het NOS-journaal over haar schizofrene bovenbuurman. De man in kwestie slaapt overdag en maakt ’s nachts veel lawaai. Zo’n vier keer per week is het raak. Je bent echt jarig als je naast zo iemand woont.

Ik heb dit zelf drie jaar lang met een psychisch zieke buurman meegemaakt. Het is al bijna dertig jaar geleden. Op elk moment van de dag en op elk moment van de nacht kon het beginnen. Dan had hij weer last van achtervolgingswanen. Hij verborg zich door zich met keiharde muziek van Elvis Presley te omringen. Sindsdien ben ik een tikkeltje overgevoelig voor harde burengeluiden. Dat kom ik niet meer van af.

Dus dacht ik: ‘Wat verdienen die mensen nou, die dit soort bezuinigingsbeleid bij de rijksoverheid bedenken?’ Het staat op werkenvoornederland.nl en ik som het hier kort op:

 • Op startniveau verdient men een salaris tussen € 2.327 en € 4.470 bruto.
 • Een (senior) beleidsmedewerker heeft als salaris € 2.909 tot € 5.667 bruto.
 • Een coördinerend beleidsmedewerker vangt tussen de € 3.799 en € 6.864 bruto.
 • En een strategisch beleidsmedewerker kan leuk leven van een salaris tussen de € 4.867 en € 7.480 bruto. Deze medewerker werkt aan strategieën voor de toekomst.

Ik heb zo’n vermoeden dat er niet één in een sociale huurwoning verblijft.

2 gedachtes over “Buurman met achtervolgingswaan

 1. basstarter

  nee die mensen die nu lastig zijn in sociale huurwoningen hebben waarschijnlijk hun salarisverhoging betaalt zonder dat ze dat zelf weten.

 2. Mitch

  Een ware ramp dat soort lieden en ook die lieden die te veel geld wilde bezuinigen en vooral niet de praktijk gevallen helder kunnen inzien.

  Mvg,
  Mitch

Reacties zijn gesloten.