Afwas op zijn Afrikaans

De hele dag ben ik al uit mijn doen, want de verbouwing is begonnen. In de doorgang naar de keuken houdt een douchegordijn manmoedig het grofste gruis tegen. De koelkast en de magnetron zijn in de huiskamer bij de tv beland. En een rek met eten staat sinds kort bij de salontafel naast de bank. Gebroederlijk gaan ze schuil onder een fijn dekentje stof.

Toch heeft het wat, dit kamperen in een huis dat op zijn kop staat. Terwijl de timmerman beneden de stenen uit de muren slaat, doe ik boven geknield voor een teiltje de afwas in de douchebak. En zo ben ik plotseling twaalf jaar terug in Oeganda. Flashback van een kamermeisje dat kopjes omspoelt in een plastic bak. Zo’n bak waarin je gaat staan en met een emmertje water over jezelf heen giet. Afwassen op zijn Afrikaans, in mijn eigen bad.

2 gedachtes over “Afwas op zijn Afrikaans

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.