Levensverwachting 84 jaar

Als kind ging ik eens met een vriendinnetje en haar ouders naar een pretpark. Ik moet een jaar of acht zijn geweest. De naam ervan ben ik vergeten en ik heb geen idee meer waar het lag. Het was een parkachtig terrein, met spannende kronkelpaden. Maar misschien verzin ik dat. Eén zo’n pad leidde via een brug over een beekje naar een huisje met een bijzonder apparaat.

Het was een apparaat dat je toekomst kon voorspellen. Je moest op een metalen plaat je hand neerleggen. Daarna tastten metalen staafjes in een golfbeweging je handpalm af. Dat duurde even. Vervolgens gaf het apparaat een hoogstpersoonlijk briefje af.

Op dat briefje stond hoe het verder zou gaan in mijn leven. Of ik zou trouwen, hoeveel kinderen ik zou krijgen, of ik gelukkig zou worden. Het stond er allemaal op. Helaas heb ik het niet bewaard en nu ben ik alles vergeten. Behalve één ding. Ik zou lang leven en wel 84 jaar oud worden. Na al die jaren geloof ik dat nog steeds.

2 gedachtes over “Levensverwachting 84 jaar

  1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

    De vermeende beschermengel? Ik ben hem lang geleden kwijtgeraakt. Ik was in Nairobi naar een boekhandel geweest en om daar te komen moest je door een gevaarlijke wijk. Net toen ik dacht dat ik weer veilig was, hingen er ineens twee mannen aan mijn lijf: één hield me in een soort houtgreep en sjorde mijn rugzakje af en de ander voelde in mijn zakken of er geld inzat. Ineens was ik gereduceerd tot een (nog natrillende) blanke bedelaar en vroeg de omstanders of ze ieder een shilling konden geven zodat ik met het openbaar vervoer naar huis kon. Een man trok zijn portomonee en gaf in één keer het hele bedrag.
    Bij nader inzien ben ik die beschermengel niet helemaal kwijtgeraakt, bedenk ik nu. Hij/zij (of is een engel altijd vrouwelijk?) is nu wat angstiger geworden en daardoor wat allerter. Zij behoedt me nu misschien beter voor onheil waardoor ik ook 84 word. Tegen die tijd schrijf jij vast blogs over je kwalen en reageer ik daarop met mijn eigen ouderdomsperikelen.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.