BBQ van mijn werk

De belangrijkste opdrachtgever van mijn werkgever organiseert een BBQ. Het is zomer en bijna vakantie. Vanzelfsprekend willen wij onze contacten onderhouden. Dus moeten alle medewerkers komen. Ik kan er bij dit soort activiteiten vergif op innemen: het is weer op mijn vrije dag. In Hilversum, zo’n tachtig kilometer verderop. Oh, en we gaan spelletjes doen. Enig zeg, ik popel om te komen.

De hele week zeurt het een beetje door mijn gedachten. Op de betreffende dag is het bloedheet. Nou ja, een tuinfeest in een villawijk is dan toch best aardig. Ik trek iets zomers aan en wandel naar het station. Daar aangekomen vertelt een wachtende over een storing. Maar het valt mee. Er stopt al snel een bus en die neemt ons mee.

Wat volgt, is een prachtige tocht door de zuidelijke Veluwe. Voorin de bus gezeten, passeren we allerlei plaatsen die ik uitsluitend van wandelingen ken. Het is één groot vakantieoord en daar ben ik als nieuwe bewoner in terecht gekomen.

Bij station Ede-Wageningen maakt de chauffeur er werk van om zijn bus goed te parkeren. Ondertussen rijdt de trein naar Utrecht al binnen. Wanneer ik eindelijk het perron bereik, is die weg. Na enige tijd wachten zal de volgende ‘over enkele minuten binnenkomen’. De mevrouw van de luidspreker blijft het elke vijf minuten herhalen …

Op station Utrecht is het ‘vanwege de weersomstandigheden’ een chaos. Intussen is het anderhalf uur later sinds ik vertrok. Maar de stoptrein naar Hilversum staat klaar. Al enige tijd, blijkbaar. De vele passagiers wachten puffend en zwetend bij de open deuren. Ook enkele collega’s tref ik daar. Dan verandert er iets op het bord: vertrek een half uur later. Ineens ben ik er helemaal klaar mee, zeg mijn collega’s gedag en neem de eerste trein terug. En langzaam begin ik te genieten van mijn besluit als spijbelaar.

3 gedachtes over “BBQ van mijn werk

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.