Metamorfose van een tuin

Zo, hoog tijd voor een bericht. De verhuizing is achter de rug en relatief goed verlopen. Nu zit ik eindelijk in dit knusse onderkomen. Vanaf de eerste minuut was ik hier al helemaal thuis. Mijn arbeidershuisje staat in een rustige buurt en stamt uit 1913. Hier komen de meubels van mijn oma’s en overgrootvader echt tot hun recht. En verder kan ik hier heerlijk gaan tuinieren.

De vorige eigenaresse heeft nauwelijks naar de achtertuin omgekeken. Het was een betonnen woestenij. Gezien vanaf de huiskamer lagen er stoeptegels, grindtegels, grind en een stenen pad. Daarnaast een strookje verwilderd groen met overwoekerende klimop en gras. Kortom, echt een tuin waar je nog wat mee kan.

Ik popelde om te beginnen. Dus ik grindtegels weghalen. Nou ja, eentje dan. Jemig, wat zijn die krengen zwaar. Daarna stapte ik voortvarend over naar het grind. Dat werd een gebed zonder eind. Afijn, ik heb maar een klus op Werkspot gezet. Vervolgens zijn twee hoveniers een hele dag bezig geweest om het grondwerk in orde te maken. En daarna kon ik pas echt aan de gang.

Naar de Gamma; tuingereedschap en een regenton inslaan. Naar Intratuin; planten, zaden en bollen halen. De planttijd was wel al een maand verstreken. Gisteren (20 juni) ben ik achter elkaar door gegaan. Het zal wel een oerinstinct zijn, maar alles moest en zou die dag de grond in gaan. ’s Avonds om 22.30 uur was ik klaar met zaaien en planten. Nu ben ik aan het pad begonnen. Nooit geweten dat straten maken zo leuk kan zijn! (Maar och, mijn arme rug.)

Voor
Voor

.

Na
Na

.

Na
Veel onzichtbare zaadjes

3 gedachtes over “Metamorfose van een tuin

  1. Kees Groen

    Wat een onderneming, Karin. Je hebt het planten en zaaien gelukkig nog net voor de langste dag afgekregen (1,5 uur). Grappig dat je de verfoeide tegels, klinkers en grind hebt gebruikt voor de brede laan die je naar het eind van je landgoed hebt aangelegd.Jammer dat je geen ruimte hebt om er Beuken langs te planten. Heb je een beetje vruchtbare bodem, is het nog de oorspronkelijke, of is er “grond opgebracht”?

    1. Hoi Kees, Pas nu zie ik dat jij een reactie hebt geschreven. Ja, dat pad was nogal een klus, maar nu is het klaar en fraai. Misschien ga ik het plaatsje ook nog versieren met het resterende grind en de waaltjes. Daar liggen nu grijze stoeptegels. Tja, verder blijft het beperkt tot een rode beuk bij de buren. Ik heb zo mijn twijfels over de grond. De hovenier heeft een laag van tien centimeter gestort, maar wel op een vrij luchtige manier. Als ik er een voet op zet, zak ik gelijk vijf centimeter weg. Het duurt mij ook veel te lang voordat het zaaigoed opkomt. Dat kan komen door de droogte, nadat de zaadjes tijdens een hoosbui eerder bijna werden weggespoeld. Komend weekend zal mijn vader bij zijn bezoek wel een oordeel vellen, verwacht ik.

Reacties zijn gesloten.