Fotowissellijst

Al jaren dienen de muren van een slaapkamer bij mij thuis als XXXL fotowissellijst. Er hangen foto’s van landen die ik heb bezocht en van plaatsen waar ik nog van droom. Het is een soort collage van mijn leven aan de wand. De foto’s zijn met spelden vastgeprikt op licht gestreept bouwbehang.

fotowand 001Sommige foto’s reisden mee vanuit mijn voormalige slaapkamer nabij de Middellandse Zee. Anderen hingen eerder aan de muur van mijn woonkamer in Nairobi. De meeste foto’s komen uit Oxfam-Novib kalenders. Die tonen altijd de mooie kant van culturele diversiteit. Verder zit er een heilige tussen die ik met moeite zonder kreukels meebracht uit Iran. (Die heilige lijkt trouwens meer op een sexy popster dan op een imam.) Dan zijn er nog de platen die ooit bij een werkgever aan de muur prijkten. En diverse fraaie posters heb ik te danken aan een hartelijke man.

Anderhalve week voor de verhuizing heb ik alles ingepakt. Nu rest slechts een foto als herinnering aan die wand. Ik verkas naar een woning met verf op de muren, maar die fotowissellijst moet natuurlijk terugkomen.

Hoe kan ik dit aanpakken zonder lijsten of ingewikkelde toestanden? Suggesties zijn welkom.

6 gedachtes over “Fotowissellijst

 1. Ik gebruik daar gewoon behangplaksel voor. Kies een muur die je voor de foto’s wil bestemmen. Maak plaksel aan, en bewaar dat in een goed afsluitbaar emmertje of plastic bak. Dan heb je het altijd bij de hand voor als er weer een foto bijkomt. Smeer de foto in en plak hem tegen de muur, even nawrijven met een doekje. Mochten ze er ooit weer af moeten: afweken met een sopje, alsof het behang is.

  1. Slim idee! Het is even omschakelen, omdat ik gewend ben om de foto’s jaarlijks een beetje te wisselen, maar dat kan dus wel.

 2. basstarter

  een groot stuk zachtboard tegen de muur maken, mooi latje er omheen als lijst. Soort van XXXL prikbord zeg maar. Je hebt dus een woning gevonden, gefeliciteerd!!

  1. Bedankt. Ja, al sinds november zat ik op die woning te azen, want dit is een huis waar ik mij direct thuis voelde vanaf de eerste bezichtiging.
   En de oplossing die je noemt, is hier nog beter, omdat de muren niet helemaal glad zijn. Vooral dat latje maakt het helemaal af.

   1. basstarter

    ik zag dat ergens en misschien ga ik het ook op mijn slaapkamer doen maar dan kleiner.

Reacties zijn gesloten.