Archaïsch beleid

Als politicus of beleidsmaker wil je natuurlijk iets moois bereiken. Economische voorspoed en welvaart voor iedereen. Mensen de ruimte geven en een duurzame toekomst bieden. Bij grote meningsverschillen wordt weleens vergeten dat elke partij denkt goed bezig te zijn. Idealisten zijn prijzenswaardig. Ik heb alleen moeite met de mastodonten van deze tijd. Er schort iets aan de timing van hun beleid.

Denk aan zo’n bank, waarvan het bestuur maar blijft roepen: ‘Die hoge salarissen zijn echt nodig, hoor. Anders vertrekken onze beste mensen allemaal naar het buitenland.’ Triodos bewijst hun ongelijk.

Of neem het dichter bij huis: het Leidse Aalmarktproject. Jàren is erover gesteggeld door politici, het bedrijfsleven en bewoners. Nu het eindelijk wordt uitgevoerd, heeft ons veranderde koopgedrag het achterhaald. Hallo jongens, moeten we de zaak niet een beetje bijsturen? Of blijven we halsstarrig verder bouwen voor winkelleegstand?

Maar de klapper maakte Christine Lagarde van het IMF deze week. De groei van de wereldeconomie zal naar verwachting dit jaar op 3,5 procent uitkomen. ‘Dat is niet genoeg’, waarschuwt zij.

Meid, je meent het. Laten we nog snel wat oerbos omhakken en er lucifers van maken. Eens zien hoe lang het duurt voordat de volgende vluchtelingenstroom dan op gang komt.

Kloof bij Bukittinggi

5 gedachtes over “Archaïsch beleid

  1. Blewbird

    Helemaal eens. Fijn dat je de Aalmarkt ook even noemt. Ik reageer omdat het hier dichtbij is. Leiden doet graag mee met de groten en wil de centrumpositie niet kwijtraken. Dure modewinkels zijn niet (meer) nodig.

  2. Ingrid van Bouwdijk

    Delft doet ook graag mee. Een peperduur spoorproject met ultramodern station brengt de gemeente bijna tot faillissement met onder andere als gevolg dat de muziekschool dicht gaat.

  3. Pingback: Vluchtelingenbeleid: input voor de EU-migratietop – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.