Poseren voor een foto shoot

Voor de website van mijn werk moet ik meedoen aan een foto shoot. Elke normale vrouw gaat dan vooraf even voor de spiegel oefenen. Op de dag zelf doet ze lipstick op en toont zich van haar voordeligste kant. Maar ik niet, hoor. Oh nee. Ik schiet in een kramp. Zal wel met mijn jeugd te maken hebben. Mij is aangeleerd om in zo’n situatie stil te blijven staan. Dat begon vermoedelijk al op de kleuterschool. En zie het er dan nog maar uit te krijgen.

De fotograaf was duidelijk niet het type dat weet hoe je met verkrampte mensen om moet gaan. Nu is het gekke dat ik tijdens die foto shoot volledig besefte wat er gebeurde. Oké, hij wilde dat ik op een vaste plek voor de camera ging staan. So what? Ik kon mijn hoofd naar links of naar rechts draaien. Ik kon schuin over mijn schouder kijken. Ik kon mijn haar achterover zwaaien. Ik kon van alles doen en ik bedacht dat ter plekke. Maar ik deed niets van dat alles en bleef als een boerinnetje met kiespijn staan.

Volgende keer gaat het beter, hoor. Volgende keer laat ik mij helemaal gaan.

2 gedachtes over “Poseren voor een foto shoot

  1. Bij mij moet de fotograaf meteen beginnen met schieten, of een uur geduld hebben tot ik weer kan ontspannen. Wat ook kan helpen is veel foto’s snel achter elkaar (een beetje dslr kan dat) en dan de ‘beste’ uitzoeken. En niet in de lens kijken! 🙂

    1. Ah, een lotgenoot. Jij houdt ook liever zelf de camera vast, toch? De fotograaf had trouwens een aparte theorie over mensen die steeds hun ogen een beetje dichtdoen als er een foto wordt genomen. Volgens hem zijn dat meestal mensen met technische beroepen en/of mensen die veel nadenken. Zelf sluit ik mijn ogen instinctief een beetje vanwege de verwachte flits. Maar het viel mij wel op dat juist de bedachtzame collega’s eveneens op veel foto’s hun ogen half dicht hadden.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.