Na dertig jaar opgeruimd

spullen reis1Ooit heb ik deze spullen zo’n beetje heilig verklaard. Omdat ze erbij waren, tijdens De Grote Reis.

Het zwarte Corel-jasje, 1986. Die blauwe rugzak van de NBBS. Een short dat ik kocht in het hart van Australië. En een brillenkoker met rood steentje, gevonden in Perth. Het groene T-shirt was eens een jurk uit Kalgoorlie. En het handige schoonmaaksetje voor mijn walkman vond ik onderweg.

motorjas1Op mijn motorjas zitten nog sporen van oranje woestijnstof. Later zag die samen met mijn helm het zuidelijk halfrond terug. Evenals het kettingslot van een trouwe Suzuki GN250. Ik bewaarde ze na 15.000 kilometer en de laatste rit over de Sydney Harbour Bridge.

Deze souvenirs wilde ik ooit gaan meenemen op mijn allerlaatste reis. Maar ik kwam tot inkeer en heb alles opgeruimd. De foto’s zijn genoeg.

rugzak