Spoed op maandagochtend

Het begin van een belangrijke dag. Vandaag moet mijn appartement examen doen. Een bouwkundig ingenieur, twee makelaars en de mogelijk toekomstige eigenaresse komen over de vloer. Dit is het sluitstuk van een voorbereiding die al jaren geleden begon.

Hier hangt zo veel van af. Dus heb ik weer opgeruimd, schoongemaakt en een laatste reparatie gedaan. Bloemetjes op tafel gezet, lekker luchtje verspreid, straatafval weggehaald. Op het prikbord in onze centrale hal draai ik een tijdschrift om. Want op de kaft staat een negatief klinkend woord. En er mag nu absoluut niets zijn wat een positieve indruk verstoort.

Een paar minuten te laat vertrek ik gehaast naar mijn werk. Bij elk kruispunt is er iets of iemand die mij de weg versperd. Je hebt van die dagen en dit is er zo één. Ik probeer mijn medeweggebruikers bij te houden en jakker voort. Maar waarom? Zo zet je iets heel belangrijks op het spel. Heb je haast, ga dan zitten, zei Lao Tse toch.

Ik ga langzamer fietsen, treed uit mijn gedachten en aanschouw de omgeving. De jonge fietser voor mij vergroot zijn afstand. En wordt bij het volgende kruispunt door een auto geschept.

Een gedachte over “Spoed op maandagochtend

  1. Pingback: Coronacrisis – lessen uit zes jaar bloggeschiedenis – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.