Woninginrichting, smaken verschillen

Tijdens mijn zoektocht naar een ander huis passeren veel interieurs de revue. Ik vind vooral oudere panden aantrekkelijk. Bij een aantal daarvan smeekt de inrichting om een make-over. Zulke huizen zijn ideaal voor mensen die graag van de grond af opnieuw beginnen.

Aan bepaalde interieurs zie je direct dat er een man of een vrouw alleen woont. In een mannelijk interieur zie je veel leer, weinig kleur, prominent aanwezige apparatuur en zelden een plant. Bij een vrouwelijk interieur zie je meer subtiel geplaatste decoratie, zachte of vrolijke tinten en sfeerkaarsjes. Via meubels kan je ook de leeftijd van bewoners inschatten. Bij ouderen heeft de tijd soms wel veertig jaar stilgestaan. Terwijl een kinderkamer verraadt in welk groeistadium een gezin verkeert. Toch kan je je weleens flink vergissen.

Het interessantst zijn de woningen van mensen die maling hebben aan trends. Zij volgen hun eigen smaak. Gisteren toonde Man Bijt Hond een super slanke, geblondeerde en semi-geplastificeerde vrouw in haar enorme villa van kaal beton en glas. Elke ruimte bevat een zwart/wit design interieur. Ze vertelde trots hoe mooi elke ruimte galmt. Tja. Ik zit veel liever in een knus houten bungalowtje met jaren vijftig rotan stoeltjes en granieten gootsteen. Zo zie je maar weer hoe smaken verschillen.

HammerdijkAf en toe zit er echt iets bijzonders tussen. Je moet dan wel door de spullen heen kijken om de mogelijkheden van een pand te ontdekken. Ik heb bijvoorbeeld een goed onderhouden vrijstaande woning in Overijssel gezien. En dit is de pronkkamer van het huis:

zigeunerinEen paar kleine aanpassingen en kan ik er zo in.

Foto’s: Prinsenzandbergen.nl en Funda.

6 gedachtes over “Woninginrichting, smaken verschillen

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.