Wat ik niet meer ga doen

Op zekere leeftijd besef je dat sommige activiteiten tot het verleden behoren. Het is een langzaam voortschrijdend proces dat zich vaak ongemerkt voltrekt. Totdat je ergens abrupt aan wordt herinnerd. Dan weet je: dat hoeft niet meer, dat doe ik niet meer, dat gebeurt niet meer, dat zit er niet meer in. En dat is prima. Meestal.

Bijvoorbeeld:

 • De hele nacht stappen en om zes uur ‘s-morgens met de eerste tram uit Scheveningen naar huis terugkeren.
 • Het grootste deel van mijn salaris aan kleding en accessoires uitgeven.
 • Aan een tweede wereldreis met open eind en zonder Lonely Planet beginnen.
 • Proberen om mijn haar te blonderen.
 • Carrière maken. Of zoiets, wat al die andere mensen doen.
 • En meer van dat soort dingen.

Nou oké, dat van die tweede wereldreis weet je natuurlijk maar nooit.

8 gedachtes over “Wat ik niet meer ga doen

 1. Ingrid van Bouwdijk

  Haha, je maakt mijn ochtend goed. 🙂
  Wat mij betreft ontbreekt aan het lijstje: sommige fysieke activiteiten gaan ook niet meer. Als een wilde stier je uitsloven op je 49ste bij ouder-kind voetbal, resulteert namelijk in een maand spierpijn. Als een jonge aap meedoen op een klimmuur bij het kinderfeestje van mijn zoon, resulteert in een pijnlijke schouder en maanden fysiotherapie.
  En aan binnen de 50 minuten 10 km lopen houd ik tegenwoordig ontstoken achillespezen over.

  1. Oh ja, dat is herkenbaar, al ben jij veel dapperder door aan een klimmuur te hangen. Ik zou nu totaal gesloopt zijn na een nacht op hoge hakken op de dansvloer. Dat was toen ook al zo, maar op jongere leeftijd herstelde je veel sneller.

 2. Haha, maar dan komen weer andere dingen voor in de plaats. Jouw punt 1 heb ik nooit gedaan. Punt 2, bij mij ging alles op aan fotospullen. Drie nooit gewild, ik zwerf m’n hele leven al, punt 4 doe ik sowieso standaard omdat het van nature blonde steeds donkerder wordt, in 5, carrière maken heb ik nooit interesse gehad. Wat vooral nu naar voren komt, is dat ik nu doe wat ik zelf wil doen, en niet wat er van mij verwacht wordt dat ik doen moet. Dat is lekker!

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.