Korte mouwtjes

Drie jaar geleden was het mode om winterkleding met halflange mouwen te dragen. Blijkbaar is dat geen probleem en hebben alle Nederlandse vrouwen winterharde armen. Ach, dacht ik eerst, met een T-shirt eronder gaat het best. Maar het gaat niet, het is koud en onbehaaglijk. Ik wijk zeker als enige af met mijn verkleumde ledematen.

Daar lagen ze dan, al drie jaar op de plank, die gloednieuwe heerlijke breisels. Stilletjes te wachten tot ze eindelijk uit de kast mochten. Een sierlijk vest en een mooie wollen jurk. Ongedragen. Zouden ze dezelfde weg gaan als eerdere miskopen? Een enkele rit naar de tweedehands-kledingzaak? Het prettige idee is dat iemand er dan nog plezier van heeft. Maar bij nieuwe kleding gooi je toch zomaar je geld weg. Het stond mij gewoon tegen.

En toen kwam ik op het idee. Waarom geen beenwarmers aantrekken over mijn armen? Ik naar de kousenwinkel. En ja hoor, daar lag een bijpassend paar zwarte exemplaren. Die heb ik nu aan.

Ik kan het iedereen aanraden. Als je tijdens de lunchwandeling een boterham vast wilt houden, steek je gewoon je duim door het hielgat. Dan is het net alsof je halve wanten draagt en hou je je vingers vrij. Echt ideaal hoor, die beenwarmers.

2 gedachtes over “Korte mouwtjes

Reacties zijn gesloten.