Een vader die alles kan

Als kind geloofde ik heilig dat mijn vader alles kon. Je zou denken dat zo’n beeld met het verstrijken der jaren wel verandert. Maar mijn vader maakte het lange tijd waar. Pas nu, op zijn tachtigste, laat hij klussen aan zijn kleinzoon of schoonzoon over.

Mijn vader verkreeg zijn vakbekwaamheid op de ambachtsschool. Verder gaf hij zijn ogen goed de kost wanneer er werklieden in de buurt waren. Dus kon hij alles. Timmeren, zagen, schilderen, elektriciteit aanleggen, groentekassen bouwen, een tussenmuur en deur waterpas plaatsen, fietsen en brommers repareren, een aanhangwagen tot kampeerwagen verbouwen, een douchebak met afvoer inmetselen, vloerbedekking leggen, muren betegelen, stortbak repareren en rioolverstopping verhelpen, op biologisch-dynamische wijze groenten kweken, kasten beitsen, fotolijsten maken, een handvat van een pan vervangen, boekenplanken en gordijnrails ophangen, stoelen bekleden en van nieuwe poten voorzien, en zelf zijn auto’s onderhouden. Liedjes fluiten kon mijn vader trouwens ook. Dat mis ik wel.

Rond zijn 75ste leerde hij uit een doe-het-zelf-boek met Windows werken. Hij had nooit eerder een computer gehad. En eens kreeg hij met een onderdeel van twee tientjes mijn kapotte wasmachine weer aan de praat. Zulke inventieve mensen zijn goud waard.

Het gevolg is wel dat ik amper een spijker in de muur kan slaan. Want mijn vader kon alles, dus heb ik nooit iets zelf gedaan.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.