Overstap naar de herfst

Herfst en paddenstoelen in park Sonsbeek 7

Het is rustig herfstweer en ik wandel met een groep door het bos. Een poosje loop ik achteraan te dromen. De anderen en de woordenbrij van hun gesprekken deinen voor mij uit. Onderwijl ontsnapt de mooie omgeving aan hun aandacht.

Ik zie de opkomende herfstkleuren in het bladerdak. Paddenstoelen en zwammen in alle gedaanten trekken aan mijn oog voorbij. Herfstgeuren en verstilde lucht. Geknisper van beukennootjes onder mijn voeten op het pad. Lichtbruine gekraagde aardsterren spelen verstoppertje tussen het gevallen blad. Scherpe groene stekelbollen van tamme kastanjes rollen alle kanten op. Een rode vliegenzwam steekt fel tegen de bruine en groene tinten af.

Eenmaal thuis zet ik voor het eerst dit seizoen de verwarming weer aan. In een zonnig appartement kan je het lang zonder doen. De radiatoren hebben een tikje nodig om op gang te komen. Ik haal een warme joggingbroek uit de kast en zet alvast mijn winterlaarzen klaar. Die voelen heerlijk comfortabel aan. Warme Afrikaanse klanken van Abdou Diop vullen de woonkamer.

Het wordt aanmerkelijk sneller donker dan een paar weken geleden. Maar in een knusse ruimte trek ik mij genoeglijk als een eekhoorn in een warm holletje terug. Op tv is een sfeervolle serie uit Scandinavië, waar ze het thuis ook aangenaam maken tijdens de lange winter. Althans, dat geconditioneerde beeld hou ik graag vast.

2 gedachtes over “Overstap naar de herfst

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.