Gepaneerde Welsh Corgi

Zondag bij Rhenen, wandelen in het bos. Hondje Sammy (kruising Welsh Corgi en nog wat) stapt dapper op haar kromme voorpootjes 18 kilometer lang mee.

Dat hondje woonde eerst bij een gezin waar ze niet goed werd behandeld. Daarna belandde ze in het asiel. Vervolgens kwam ze terecht bij een dame op leeftijd. Die wist haar vertrouwen te herwinnen en gaf haar een fijn plekje thuis. Alleen werd het vrouwtje steeds ouder. Momenteel komt zij alleen nog voor korte uitstapjes de deur uit met een rollator. Sammy sjokt er dan bedeesd naast.

Maar dat is toch geen leven voor een hond. Voor hondjes als Sammy blijkt er een speciale uitlaatservice te bestaan. Vrijwilligers laten de hond uit van mensen die slecht ter been zijn. Edward is Sammy’s vaste wandelmaat en Sammy is dol op hun gezamenlijke tochtjes. Met Edward en een roedel wandelaars gaat ze dan de hele dag op stap. Dat is gezellig, maar niets gaat boven een heerlijk modderbad. En zodra haar pootjes en kop helemaal zwart zien, haalt ze ze ook nog even door het zand. Dus ben ik met een gepaneerde Welsh Corgi op stap geweest, afgelopen zondag.